top of page
  • Фото автораТетяна Жилякова

Зустріч яка надихає

22 листопада учні художнього профілю мали чудову нагоду зустрітися з випускником нашого закладу, а нині відомим художником Богданом Шиптенком, який живе і працює у Кривому Розі.

Богдан має чималий досвід персональних та групових виставок, участі у творчих спільнотах, у міжнародних та загальноукраїнських конкурсах. Роботи митця є у приватних колекціях за кордоном.

Про навчання у ліцеї художник згадує як про час самозатвердження і прийняття доленосного рішення стати художником.

Цікаво те, що спочатку бажання навчатись у ліцеї не було, але (зі слів Богдана) вплинув на рішення вступний психологічний тест і … незвичайної краси великий акваріум у кабінеті Богомолова В.М.

Навчання в ліцеї не можна було назвати легким і це стимулювало бажання не бути гіршим


Завдання з ілюстрування творів Ернеста Хемінгуея, участь у змаганнях та екскурсії до театру, малювання натюрмортів з глечиком, який і зараз є реквізитом для композицій у художньому класі стали невід’ємною частиною у становлення особистості Богдана.

Учні мали змогу поспілкуватися з художником і ознайомитися з його роботами, які створили атмосферу, що вражає і надихає на творчість.

Зустріч з митцем була надзвичайно цікавою, змістовною та наповненою любов’ю до мистецтва, адже «всі діти - художники. Проблема в тому, щоб залишитися художником, коли стаєш дорослим», як зазначив Пабло Пікассо

bottom of page